Spider pasianssi

Spider pasianssin säännöt

Pelin tavoite

Pelissä on 2 pakkaa kortteja (104 korttia) ja tavoitteena on pinota ne kaikki maittain värisuoriksi kuninkaasta (13) ässään (1). Kun värisuora tulee valmiiksi se siirtyy automaattisesti lokeroon Värisuorat. Vaikeustasosta riippuen, pelissä on vain hertta-kortteja (helppo), hertta- ja patakortteja (keskivaikea) tai vaikeimmalla tasolla kaikki 4 maata.

Kortteja voi siirtää monta kerrallaan jos ne ovat samaa maata ja numerojärjestyksessä, isoin ylimpänä (muiden alla). Kortin / korttipinon voi siirtää tyhjään paikkaan tai toisen kortin päälle, jos alle jäävä kortti on numeroltaan 1 suurempi, maasta riippumatta. Kortteja ei voi ottaa välistä. Pinossa selkäpuolen kortit kääntyvät automaattisesti kun päältä näkyvät kortit on siirretty toiseen pinoon. Oikealla alakulmassa olevaa pakkaa klikkaamalla saat kuhunkin pinoon yhden lisäkortin.

Esimerkki
valmiista
pinosta

Esimerkki 1

Tästä pinosta voit siirtää max. 3 alimmaista pata-korttia (10,9,8) toiseen pinoon jätkän päälle.

Siirtää voit siis padat vaikka hertta-jätkän päälle, mutta koska tavoitteena on pinota samaa maata, niin siirrä pata-jätkän päälle.

Peli päättyy onnistuneesti kun kaikki kortit on saatu pois pinoista ja värisuorina alas. Usein peli päättyy myös siten, ettei siirtoja voi enää tehdä. Aloita silloin Uusi peli ja kokeile uudestaan. Vihje-painikkeella saat ehdotuksen seuraavasta siirrosta, mutta siihen ei kannata kovin paljon perustaa.

Jo keskivaikealla tasolla, kahdella maalla, pelaaminen on haastavaa ja vaatii pohtimista siirtoihin. Mutta pelaamalla oppii. Good luck!

Katso video: https://youtu.be/Gieeu-lTEew

F11-näppäimellä, tai asetuksien kautta, tai tästä saat selaimen kokoruututilaan. Tästä on hyötyä jos peli ei muuten mahdu näytölle. Tarvittaessa peli myös skaalautuu (zoom) kokoruututilaa varten. Pelit toimivat myös mobiililaitteissa. Asetuksien kautta voit myös vaihtaa pelien väriteeman ja korttien ulkoasun. Kokeile! Väriteeman valinnassa ollut bugi on korjattu 18.4.2024

Asetukset...

Agnes Algerian Baroness Easy 13 Forty Thieves Hertta Klondike La Belle Lucie Pyramid Seven Up & Down Spider Stalaktiitti Vangin pasianssi Vapaakenttä (freecell)

Uudet pelit 1.11.2023 alkaen: Sudoku ja Hertta

Kaikki Mesta24:n pelit...

© Mesta24 Games 2024