Agnes pasianssi

Agnes pasianssin säännöt

Agnes on Klondike pasianssin variantti.

Pelissä on tavoitteena saada kortit siirrettyä ylärivin neljään maa-pinoon (foundations) nousevassa järjestyksessä maittain. Klondikessa järjestys on ässästä (1) kuninkaaseen (13), mutta Agnessa alin kortti voi olla mikä vaan. Tämä onkin tärkein ero Klondikeen verrattuna. Jos maa-pino alkaa esim. numerolla 7 sen päälle tulee 8 jne. kunnes kuninkaan päälle ässä ja lopulta päällimmäisin kortti on 6. Maa-pinoihin kortit siirretään yksi kerrallaan reservi- ja järjestely-pinoista, päällimmäinen kortti.

Alimmissa seitsemässä järjestely-pinossa (tableaus) olevia kortteja voi siirtää toistensa päälle pinosta toiseen, laskevassa numerojärjestyksessä vuorovärein, ja näin pyrkiä paljastamaan alla olevia kortteja. Siirtää voi päällimmäisen kortin, koko näkyvän pinon tai osan siitä. Sopivan päällimmäisen kortin voi siirtää ylös maa-pinoon. Kun jokin pinoista tyhjenee, siihen voi siirtää minkä tahansa kortin tai pinon (helppo vaikeustaso). Koska numerojärjestys on laskeva ja kiertävä, ässän (1) päälle voi siirtää kuninkaan (13).

Jos vaikeustaso on vaativa sekä maa- että järjestely-pinojen alin kortti määräytyy jaon aikana pelin alussa.

Reservi-pinoista voi siirtää päällimmäisen kortin maa- tai järjestely-pinoon, mutta ei toiseen reservi-pinoon paitsi jos vaikeustaso on helppo

Kun siirtely ei enää onnistu, pelataan vas. yläkulman pakasta sitä klikkaamalla uudet kortit reservi-pinoihin. Kortteja ei voi palauttaa pakkaan.

Pelin nopeuttamiseksi sopivan kortin voi siirtää maa-pinoon myös klikkaamalla tai jos sopivia on useita, Autoplay painikkeella.

Maa-pinoista voi pelata kortteja myös takaisin johonkin seitsemästä järjestely-pinosta kunhan numero on yhden pienempi (tai kuningas ässän päälle) ja väri on sopiva, musta punaisen päälle tai päinvastoin.

Vaikeustasot

Helppo: maa- ja järjestely-pinojen pohjakorttia ei määrätä vaan pelaaja saa itse valita minkä kortin alimmaiseksi sijoittaa. Siirto reservi-pinosta toiseen tyhjään reservi-paikkaan on sallittu.

Keskitaso: maa- ja järjestely-pinojen pohjakorttia ei määrätä, mutta yksi kortti jaetaan maa-pinoon.

Vaikea: maa- ja järjestely-pinojen pohjakortit määrätään jakamalla yksi kortti maa-pinoon. Tekee pelistä huomattavan vaikean.

F11-näppäimellä, tai asetuksien kautta, tai tästä saat selaimen kokoruututilaan. Tästä on hyötyä jos peli ei muuten mahdu näytölle. Tarvittaessa peli myös skaalautuu (zoom) kokoruututilaa varten. Pelit toimivat myös mobiililaitteissa. Asetuksien kautta voit myös vaihtaa pelien väriteeman ja korttien ulkoasun. Kokeile! Väriteeman valinnassa ollut bugi on korjattu 18.4.2024

Asetukset...

Agnes Algerian Baroness Easy 13 Forty Thieves Hertta Klondike La Belle Lucie Pyramid Seven Up & Down Spider Stalaktiitti Vangin pasianssi Vapaakenttä (freecell)

Uudet pelit 1.11.2023 alkaen: Sudoku ja Hertta

Kaikki Mesta24:n pelit...

© Mesta24 Games 2024