Algerian pasianssi

Algerian pasianssin säännöt

Algerian (solitaire)

Pelissä on 2 pakkaa, yhteensä 104 korttia. Tavoite pelissä on siirtää kaikki kortit ylärivin 8:aan keräilypinoon siten, että neljään ensimmäiseen pinotaan kortit maittain ässästä kuninkaaseen (Ace to King) ja seuraviin neljään kuninkaasta ässään (King to Ace).

Toinen rivi (8) on 'työrivi' ja tarkoitettu korttien järjestämiseen maittain siten, että ovat siirrettävissä yläriville (Ace/King). Kortteja voi siirtää toisten päälle joko nousevassa tai laskevassa järjestyksessä. Tyhjään kohtaan voi siirtää minkä tahansa kortin tai nipun, kts. *).

Alarivi on reservi, josta voi siirtää kortteja joko suoraan yläriville (Ace/King) tai toiselle (työ-) riville, saman maan kortin päälle. Alarivin reservikortteja ei voi siirtää keskenään.

*) Kortteja siirrettäessä toisten päälle numero pitää olla joko 1 suurempi tai 1 pienempi. Voit siirtää myös numerojärjestyksessä olevia nippuja. Nippu voi olla joko nousevassa tai laskevassa järjestyksessä, ei väliä.

Kortteja voi siirtää ylärivin keräilypinoihin myös klikkaamalla jonkin pinon päällimmäistä korttia. Tällöin peli katsoo minne klikattu kortti sopii, alkaen ylärivin vasemmasta reunasta. Myös nippuja voi siirtää samoin, klikkaamalla nipun tai korttipinon välissä olevaa korttia. Kokeilemalla oppii.

Kun siirtoja ei voi enää tehdä (tai et halua), pakkaa klikkaamalla jaetaan reserviriville 6 uutta korttia entisten päälle.

F11-näppäimellä, tai asetuksien kautta, tai tästä saat selaimen kokoruututilaan. Tästä on hyötyä jos peli ei muuten mahdu näytölle. Tarvittaessa peli myös skaalautuu (zoom) kokoruututilaa varten. Pelit toimivat myös mobiililaitteissa. Asetuksien kautta voit myös vaihtaa pelien väriteeman ja korttien ulkoasun. Kokeile! Väriteeman valinnassa ollut bugi on korjattu 18.4.2024

Asetukset...

Agnes Algerian Baroness Easy 13 Forty Thieves Hertta Klondike La Belle Lucie Pyramid Seven Up & Down Spider Stalaktiitti Vangin pasianssi Vapaakenttä (freecell)

Uudet pelit 1.11.2023 alkaen: Sudoku ja Hertta

Kaikki Mesta24:n pelit...

© Mesta24 Games 2024