Forty Thieves pasianssi

Forty Thieves pasianssin säännöt

Forty Thieves, 40 varasta, on klassinen kahden pakan pasianssi (104 korttia). Se tunnetaan myös nimellä Napoleon at St Helena ja legendan mukaan Napoleon pelasi sitä ollessaan maanpaossa Saint Helena saarella.

Pelikentälle jaetaan alussa kymmeneen (10) pinoon kuhunkin neljä (4) korttia. Pakkaan (DECK) jää 64 korttia, josta pelataan yksi kortti kerrallaan näkyviin. Siitä kortti voidaan pelata ässä-kuningas pinoon (foundation) tai alas pelikentälle jos sille paikka löytyy. Tavoitteena on kerätä kaikki kortit maittain ässästä-kuninkaaseen (1-13) ylärivin pinoihin. Pelikentällä kortteja voi siirtää toisen päälle jos se on samaa maata ja numeron pienempi eli alenevassa järjestyksessä. Tyhjään paikkaan voi siirtää minkä tahansa kortin. Pakka voidaan pelata vain yhden kerran läpi eli sitä ei voi jakaa uudelleen.

Vaikeustasot

Alkuperäisessä versiossa (vaativa taso) kortteja voi siirtää vain yksi kerrallaan. Varsinkin pelin alussa on usein niin, ettei mikään kortti tunnu olevan sopiva. Peli vaatii paljon harkintaa, suunnittelua ja myös onnea korttien jaossa. Jotta pelaaminen ei olisi aivan turhauttavaa on tässä versiossa mahdollista valita myös helpompi taso:

Helppo: Pelikentällä voi siirtää maittain alenevassa järjestyksessä olevia nippuja. Tämä helpottaa peliä huomattavasti.

Vaativa: Kortteja voi siirtää vain yksi kerrallaan.

Pelaamisen avuksi

Pelattavissa olevan kortin voi siirtämisen (drag-and-drop) sijaan "toimittaa perille" myös sitä klikkaamalla.

Vihje-toiminto ei auta pelin suunnittelussa vaan on yksinkertainen apu kun pelaaja ei huomaa käytettävissä olevia siirtoja.

Autoplay on kätevä pelin loppuvaiheessa kun pelikentälle syntyy valmiita pinoja ylös pelattavaksi. Nopeuttaa pelin "tylsää" vaihetta kun ei tarvitse siirrellä kortteja yksitellen.

Strategia

Erityisesti vaativalla tasolla pelattaessa pelin läpi saaminen on vaikeaa. Ei ole aina hyvä idea pelata korttia vain siksi, että niin voi tehdä, koska pelattu kortti saattaa pahimmillaan estää pelin etenemisen. Muista myös, että pelissä on kaksi pakkaa, joten huolellista suunnittelua ja harkintaa tarvitaan. Kun pelikentälle tulee tyhjä paikka on useimmiten viisasta pitää se tyhjänä ja käyttää sitä vain apuna pinojen muodostamisessa.

F11-näppäimellä, tai asetuksien kautta, tai tästä saat selaimen kokoruututilaan. Tästä on hyötyä jos peli ei muuten mahdu näytölle. Tarvittaessa peli myös skaalautuu (zoom) kokoruututilaa varten. Pelit toimivat myös mobiililaitteissa. Asetuksien kautta voit myös vaihtaa pelien väriteeman ja korttien ulkoasun. Kokeile! Väriteeman valinnassa ollut bugi on korjattu 18.4.2024

Asetukset...

Agnes Algerian Baroness Easy 13 Forty Thieves Hertta Klondike La Belle Lucie Pyramid Seven Up & Down Spider Stalaktiitti Vangin pasianssi Vapaakenttä (freecell)

Uudet pelit 1.11.2023 alkaen: Sudoku ja Hertta

Kaikki Mesta24:n pelit...

© Mesta24 Games 2024