Klondike pasianssi

Klondike pasianssin säännöt

Pelissä on tavoitteena saada kortit järjestettyä ylärivin neljään pinoon maittain ässästä kuninkaaseen.

Seitsemässä pinossa olevia kortteja voi siirtää toistensa päälle pinosta toiseen, laskevassa numerojärjestyksessä vuorovärein, ja näin pyrkiä paljastamaan alla olevia kortteja. Siirtää voi päällimmäisen kortin, koko näkyvän pinon tai osan siitä. Sopivan päällimmäisen kortin voi siirtää ylös ässäpinoon. Kun jokin pinoista tyhjenee, siihen voi siirtää vain kuninkaan.

Kun siirtely ei enää onnistu, pelataan vas. yläkulman pakasta sitä klikkaamalla yksi kortti lisää peliin. Jos se ei sovi minnekään, pelataan seuraava kortti pakasta. Kun pakka tyhjenee, palautetaan kortit pakan tyhjää kohtaa klikkaamalla.

Pelin nopeuttamiseksi sopivan kortin voi siirtää ässäpinoon myös klikkaamalla tai jos sopivia on useita, Autoplay painikkeella.

Ässäpinoista voi pelata kortteja myös takaisin johonkin seitsemästä pinosta kunhan numero on yhden pienempi ja väri on sopiva, musta punaisen päälle tai päinvastoin.

F11-näppäimellä, tai asetuksien kautta, tai tästä saat selaimen kokoruututilaan. Tästä on hyötyä jos peli ei muuten mahdu näytölle. Tarvittaessa peli myös skaalautuu (zoom) kokoruututilaa varten. Pelit toimivat myös mobiililaitteissa. Asetuksien kautta voit myös vaihtaa pelien väriteeman ja korttien ulkoasun. Kokeile!

Asetukset...

Agnes Algerian Baroness Easy 13 Forty Thieves Hertta Klondike La Belle Lucie Pyramid Seven Up & Down Spider Stalaktiitti Vangin pasianssi Vapaakenttä (freecell)

HUOM! Tämän sivuston web-osoite on muuttunut 1.11.2023 alkaen. Oli aiemmin suomi.mesta24.net ja nyt lyhyemmin mesta24.net
Muutos on saattanut vaikuttaa henkilökohtaiseen pelitilastoosi.

Uudet pelit 1.11.2023 alkaen: Sudoku ja Hertta

Kaikki Mesta24:n pelit...

© Mesta24 Games 2024