Pyramidi pasianssi

Pyramidi pasianssin säännöt

Tavoite pelissä on tyhjentää pyramidi muodostamalla korttipareja, joiden yhteenlaskettu luku on 13. Kuningas on yksin 13.

Parin voi muodostaa pyramidin alimmaisilla korteilla, joita ei muut kortit peitä, sekä vasemmalla olevilla avokorteilla. Pari muodostetaan klikkaamalla kortteja. Parin voi siis muodostaa pelkästään pyramidin korteilla, pelkästään avopakkojen korteilla, tai molempien yhdistelmällä. Vain korttien numeroarvoilla on merkitystä, maat ovat saman arvoisia. Oikealla alakulmassa olevasta pakasta voi klikkaamalla siirtää kortteja vasemmalle avokortteihin. Kun pakka tyhjenee, avokortit voi palauttaa pakkaan pakan kierrätyskuvaketta klikkaamalla.

Korttien numeroarvot

Ace = 1 Jack = 11 Queen = 12 King = 13

Esimerkkejä pareista

kuningatar + ässä
12 + 1 = 13
 
4 + 9 = 13
   

Pisteet

Pelin alussa pelaajalla on 100 bonus-pistettä. Joka kolmas sekunti bonus vähenee yhdellä.

Korttien arvo pyramidissa on 5 pistettä, mutta kuningas 10. Vasemmalla avopakoissa korttien arvo on 2 pistettä, mutta kuningas 5. Kun muodostat parin tai valitset kuninkaan pisteet kerrotaan bonuksella. Eli mitä nopeammin pelaat, sen enemmän saat pisteitä. Jos pelin aikana saat vasemmalla olevat avopakat tyhjäksi, Kerroin kasvaa 50:llä.

Peli päättyy onnistuneesti jos saat pyramidin tyhjäksi. Jos peli havaitsee, ettei parien muodostaminen ole enää mitenkään mahdollista, tulee ilmoitus "Game Over" ja peli päättyy.

Kaikkia kortteja ei tarvitse pelata, kunhan pyramidi tyhjentyy. Silloin pelaamatta jääneet kortit annetaan lopussa bonus-pisteinä. Tämä on vain pelin nopeuttamiseksi.

F11-näppäimellä, tai asetuksien kautta, tai tästä saat selaimen kokoruututilaan. Tästä on hyötyä jos peli ei muuten mahdu näytölle. Tarvittaessa peli myös skaalautuu (zoom) kokoruututilaa varten. Pelit toimivat myös mobiililaitteissa. Asetuksien kautta voit myös vaihtaa pelien väriteeman ja korttien ulkoasun. Kokeile! Väriteeman valinnassa ollut bugi on korjattu 18.4.2024

Asetukset...

Agnes Algerian Baroness Easy 13 Forty Thieves Hertta Klondike La Belle Lucie Pyramid Seven Up & Down Spider Stalaktiitti Vangin pasianssi Vapaakenttä (freecell)

Uudet pelit 1.11.2023 alkaen: Sudoku ja Hertta

Kaikki Mesta24:n pelit...

© Mesta24 Games 2024