Stalaktiitti pasianssi

Stalaktiitti pasianssin säännöt

Stalaktiitti pasianssissa (eng. Stalactites Solitaire) on käytössä yksi täysi pakka, 52 korttia.

Alussa peli jakaa neljään aloituspinoon (oik. ylhäällä) kuhunkin yhden kortin, jotka määräävät seuraavat kortit varsinaisiin keräilypinoihin (4 kpl keskellä). Alimmalle kahdeksaan (8) resurssipinoon jaetaan loput 48 korttia.

Tavoite

Pelin tavoitteena on saada siirrettyä kaikki kortit alenevassa numerojärjestyksessä keskellä oleviin keräilypinoihin. Korttien maalla (eng. suit) ei ole merkitystä. Ässä on numeroarvoltaan 1. Ässän päälle tulee Kuningas (13) ja siitä taas jatkuu alenevasti. Keräilypinoissa on pieni keltainen inforuutu, joka kertoo seuraavan tarvittavan kortin. Sulkeissa on pinossa olevien korttien määrä.

Kortteja voi siirtää alimmaisista resurssipinoista vain yksi (1) päällimmäinen kerrallaan keräilypinoihin (keskellä) tai vasemmalla ylhäällä oleviin apupinoihin (2) tilapäisesti. Apupinoihin voi siirtää vain yhden kortin kumpaankin. Näistä voi siirtää kortit vain keräilypinoihin, ei takaisin resurssipinoihin. Resurssipinojen välisiä siirtoja ei voi tehdä. Kun johonkin keräilypinoon on saatu 12 korttia, niin viimeinen 13. kortti siirtyy vastaavasta aloituspinosta automaattisesti ja kyseinen keräilypino on valmis eikä siihen voi enää siirtää kortteja.

Kortteja voi siirtää "raahaten" (eng. drag & drop) tai nopeammin vain klikkaamalla korttia jos sille sopiva paikka keräilypinoista löytyy.
Korttien arvot: A=1, J=11, Q=12 ja K=13.

Helpolla tasolla on mahdollista sekoittaa resurssipinot uudestaan max. 2 kertaa.

Vihje-toiminto ei auta pelistrategiassa, ainoastaan ilmoittaa mahdolliset siirrot.

eng. Stalactites Solitaire

Stalaktiitti eli tippukivi

F11-näppäimellä, tai asetuksien kautta, tai tästä saat selaimen kokoruututilaan. Tästä on hyötyä jos peli ei muuten mahdu näytölle. Tarvittaessa peli myös skaalautuu (zoom) kokoruututilaa varten. Pelit toimivat myös mobiililaitteissa. Asetuksien kautta voit myös vaihtaa pelien väriteeman ja korttien ulkoasun. Kokeile! Väriteeman valinnassa ollut bugi on korjattu 18.4.2024

Asetukset...

Agnes Algerian Baroness Easy 13 Forty Thieves Hertta Klondike La Belle Lucie Pyramid Seven Up & Down Spider Stalaktiitti Vangin pasianssi Vapaakenttä (freecell)

Uudet pelit 1.11.2023 alkaen: Sudoku ja Hertta

Kaikki Mesta24:n pelit...

© Mesta24 Games 2024