Vapaakenttä pasianssi - FreeCell

Vapaakentän säännöt

Vapaakentässä (eng. FreeCell solitaire) on yksi täysi pakka, 52 korttia. Pelin tavoitteena on siirtää kaikki kortit oik. ylös kotipinoihin maittain, nousevassa järjestyksessä, ässästä kuninkaaseen (1-13).

Keskellä on kahdeksan järjestelypinoa, joissa kortit pyritään lajittelemaan laskevassa järjestyksessä vuorovärein. Kortteja voi siirtää yksittäin tai nipussa. Nippujen edellytys on, että kortit ovat laskevassa numerojärjestyksessä ja vuorovärein. Raahattavassa (draggable) nipussa voi olla niin monta korttia kuin pelipöydällä on tyhjiä paikkoja + 1. Pelin alussa on neljä tyhjää paikkaa vas. ylhäällä, "pilvipaikat". Kotipinoja (ässäpinot 1-13) ei huomioida.

Yllä: Jos pelipöydällä on vähintään 3 tyhjää paikkaa, voisit siirtää vas. pinosta kortit 6 5 4 3 yhtenä nippuna toisen pinon 7 päälle. Tartu korttiin 6 ja "raahaa"... Nipun voi siirtää myös tyhjään paikkaan. Vas. ylhäällä "pilvipaikoilla" voi olla vain yksi kortti / paikka.

Autoplay-toiminnolla siirtyy ne päällimmäiset kortit kotipinoihin, jotka sinne sillä hetkellä sopivat. Autoplay ei siis pelaa sinun puolestasi, ainoastaan se nopeuttaa hieman peliä Samoin myös klikkaamalla tai napauttamalla jotakin päällimmäistä korttia se siirtyy sopivaan kotipinon kohtaan.

suom. Vapaakenttä

eng. FreeCell

F11-näppäimellä, tai asetuksien kautta, tai tästä saat selaimen kokoruututilaan. Tästä on hyötyä jos peli ei muuten mahdu näytölle. Tarvittaessa peli myös skaalautuu (zoom) kokoruututilaa varten. Pelit toimivat myös mobiililaitteissa. Asetuksien kautta voit myös vaihtaa pelien väriteeman ja korttien ulkoasun. Kokeile! Väriteeman valinnassa ollut bugi on korjattu 18.4.2024

Asetukset...

Agnes Algerian Baroness Easy 13 Forty Thieves Hertta Klondike La Belle Lucie Pyramid Seven Up & Down Spider Stalaktiitti Vangin pasianssi Vapaakenttä (freecell)

Uudet pelit 1.11.2023 alkaen: Sudoku ja Hertta

Kaikki Mesta24:n pelit...

© Mesta24 Games 2024