Yhteisön perustaminen

 

Yhteisön perustaminen

Yhteisön julkisuus

Yhteisö voidaan määritellä perustajan toimesta yksityiseksi tai julkiseksi.

  • Yksityinen: Yhteisön kaikki aineisto on salaista eikä sen tiedot näy ulkopuolisille eikä hakukoneille (esim. Google). Ainoastaan jäsenet voivat lukea sen tietoja.
     
  • Julkinen: Tässä tapauksessa yhteisön etusivu on julkinen ja se myös indeksoituu hakukoneille. Kaikki yhteisön muu aineisto on salattu ja näkyy vain jäsenille.
     

Julkisten yhteisöjen tiedot löytyvät myös Yhteisöhaun kautta. Tällaiset yhteisöt voivat pitää etusivuaan eräänlaisena käyntikorttina, jossa kerrotaan esim. yhteisön toiminnasta ja tarkoituksesta. Etusivulla voidaan myös kertoa miten hakeutua jäseneksi ja mitkä ovat jäsenyysehdot.

Julkisuusasetusta voidaan perustamisen jälkeen tosin muuttaa, mutta on huomattava, että kun julkinen yhteisö muutetaan yksityiseksi, kestää todennäköisesti kauan ennenkuin yhteisön etusivun tiedot poistuu hakukoneista. Hakukoneita ovat mm. Ecosia, Google, Yahoo, Bing, Yandex, DuckDuckGo...

Yhteisön tietojen tallennus ja salaus

Kaikki yhteisön salassa pidettävä aineisto kryptataan yhteisökohtaisella salausavaimella. Kryptaus eli salaus tapahtuu jo käyttäjän selaimessa ennen tiedon lähettämistä verkkoon. Sen lisäksi, että aineisto salataan ennen lähettämistä, se lähetetään selaimelta ja vastaanotetaan selaimelle HTTPS-tunnelia pitkin, jonka tunnus näkyy selaimen yläosassa osoiterivin alussa:

tai

Tieto kulkee internetissä siis kaksinkertaisesti salattuna ja tallentuu pilvipalveluun salattuna. Aineisto on selväkielisenä vain ja ainoastaan käyttäjän selaimessa, eikä Mesta24 voi tietää mitä käyttäjä/yhteisö palveluun tallentaa.

Huom! Yhteisön julkisia osia ei salata vaikka siirtyvätkin HTTPS-tunnelissa, mutta lopulta tallentuvat pilvipalveluun salaamattomina.

Perustamisen jälkeen...

...perustettu yhteisö näkyy käyttäjän menussa, jonka kautta pääset yhteisön etusivulle. Voit aloittaa yhteisön sisällön tuottamisen.Sponsorointi