Ruokasooda ja syöpähoidot
 

Ruokasooda ja syöpähoidot

Ruokasooda, natriumvetykarbonaatti eli natriumbikarbonaatti (NaHCO3) on valkoista veteen hyvin liukenevaa jauhetta.

Jopa kaikkein aggressiivisimmin levittäytyneet kasvaimet ovat talttuneet ruokasoodan avulla. Syöpälääkärit käyttävät useimmiten kemoterapiaa syövän hoitoon, vaikka se on myrkyllinen kaikille soluille. Itse asiassa, yhdeksässä tapauksessa kymmenestä potilas suostuu kemoterapiaan vailla tietoa vähemmän vahinkoa aiheuttavista menetelmistä.

Lääkärit ja lääkeyhtiöt ansaitsevat hoidoilla. Se on ainoa syy, minkä vuoksi kemoterapia on yhä käytössä. Ei siksi, koska se olisi tehokas, vähentäisi sairastuneisuutta ja kuolleisuutta, tai laskisi tiettyjen syöpien esiintyvyyttä. Itse asiassa sillä on päinvastainen vaikutus. Kemoterapia edistää syövän kasvua ja lisää pitkän aikavälin kuolleisuutta. Syöpälääkärit tiedostavat tämän.

pH, happamuus ja emäksisyys

pH

Muutama vuosi takaperin Arizonan yliopiston syöpäkeskuksen jäsenelle, tri Mark Pagelille, myönnettiin kahden miljoonan dollarin apuraha. Valtiollinen National Institutes of Health -järjestö rahoitti tutkimuksen, missä tutkittiin ruokasoodan käyttöön perustuvaa, potilaskohtaisesti räätälöityä hoitomuotoa rintasyöpään. On ilmeistä että on ihmisiä, jotka tiedostavat natriumbikarbonaatin olevan yksi turvallisimmista ja tehokkaimmista syöpähoidon muodoista. Samaa yhdistettä käytetään ensiapuosastoilla.

Tutkimusten mukaan sisäisesti nautittu natriumbikarbonaatti nostaa happamien kasvainten pH:ta, mutta ei vaikuta veren tai terveen kudoksen pH-arvoon. Eläinkokeissa, joiden avulla on mallinnettu rintasyöpäsolujen käyttäytymistä, havaittiin että natriumbikarbonaatti nostaa kasvainten pH-arvoa ja hillitsee niiden jakautumista. Näiden tutkimusten, sekä sen että ruokasooda on turvallinen ja hyvin siedetty, perusteella tunnetut lääkärit, kuten tri Julian Whitaker, ovat ottaneet aineen käyttöön. Ruokasooda on osana kokonaisvaltaista ravitsemuksellista ja immuunijärjestelmää tukevaa hoitomuotoa, ja sen avulla on saatu hyviä tuloksia. Whitakerin protokolla -ohjelmassa 2 vesilasilliseen sekoitetaan 12 grammaa (2 kukkurallista teelusikallista) ruokasoodaa ja vähäkalorista makeutusainetta maun mukaan, sillä vesi maistuu suolaiselta. Neste juodaan siemaillen 1-2 tunnin aikana, kolme annosta päivässä. Eräs mies väittää että hänen syöpänsä parantui ruokasoodan ja melassin avulla.

Veden kanssa nautittu natriumbikarbonaatti toimii ensilinjan hoitona syöpään, munuaissairauksiin, diabetekseen, influenssaan ja jopa tavalliseen flunssaan. Varsinkin jos juomaveden magnesiumpitoisuus on korkea. Se myös puskuroi säteilyaltistuksen aiheuttamia ongelmia vastaan, joten jokaisen tulisi käyttää sitä. Olemme kaikki alttiita radioaktiivisille tuulille, jotka puhaltavat pohjoisella pallonpuoliskolla.

Tri Robert J Gillies kollegoineen on osoittanut, kuinka hiirten, joille annettiin etukäteen ruokasoodaa, kudoksista tuli emäksisempiä kasvainten läheisyydessä. Samat tutkivat havaitsivat, että bikarbonaatti nostaa kasvaimen pH-arvoa ja hillitsee hiirten rintasyöpäsolujen spontaania jakautumista.

Mitä on ruokasooda?

Natriumvetykarbonaatti eli natriumbikarbonaatti.

Ruokasooda on valkoista, kristallimaista, kiinteää ainetta, mikä on rakenteeltaan jauhemaista. Sitä kutsutaan myös leivinsoodaksi tai bikarbonaatiksi. Sen kemiallinen nimi on natriumbikarbonaatti tai natriumvetykarbonaatti.

Ruokasooda ja sooda (natriumkarbonaatti) ovat eri yhdisteitä, vaikka molemmilla on suolainen ja saippuainen maku.

Yleensä sooda liuotetaan kivennäisveteen ja käytetään kohotusaineena leivonnassa. Se kohottaa taikinaa neutraloimalla happamia yhdisteitä. Neutraloitumisreaktio vapauttaa hiilidioksidia, mikä “nostattaa” taikinaa tai kohottaa leivonnaisia.

Ruokasoodaa on myös käytetty kasvisten pehmentämiseen ja lihan mureuttamiseen.

Ruokasoodaa käytetään myös siivouskemikaalina. Osa hammastahnoista sisältää sitä, antiseptisen, happoja neutraloivan, valkaisevan ja plakkia poistavan vaikutuksensa vuoksi.

Ruokasoodaa käytetään myös muissa henkilökohtaisen hygienian tuotteissa, kuten deodoranteissa ja shampoissa.

Ruokasooda ja elimistön pH

Kudostemme ja nesteidemme pH on tärkeä ja keskeinen indikaattori, sillä se kertoo elimistömme voinnista ja puhtaudesta. Mitä lähempänä pH on väliä 7,35 – 7,45, sitä paremmin voimme ja sitä terveempiä olemme. Kun arvot pysyvät tällä välillä, kehomme kyky vastustaa akuutteja sairauksia, kuten nuhaa tai influenssaa, sekä syöpää ja muita sairauksia, on parempi. Jotta pH pysyisi terveellisen vaihteluvälin rajoissa, täytyy myös tehdä muutoksia elämäntapoihin ja ruokailutottumuksiin, joiden avulla rakennetaan terveyttä pitkällä aikajänteellä. Natriumbikarbonaatti antaa varaslähdön emäksisempään elämään.

Happamuutta mittaava pH-skaala on kuin lämpömittari, mikä näyttää nesteiden emäksisyyden ja happamuuden nousut ja laskut. Jos veren pH on joko yli tai alle 7,35 – 7,45, se voi viitata vakaviin ja vaarallisiin terveysongelmiin. Kun keho ei enää kykene neutraloimaan ja eliminoimaan happoja tehokkaasti, ne varastoituvat elimistön ekstrasellulaarisiin nesteisiin ja sidekudoksiin, mikä vahingoittaa kudosten rakennetta. Voi myös käydä toisin, jolloin kehosta tulee liian emäksinen, jos veri sisältää liikaa bikarbonaattia. Tällöin tapahtuu aineenvaihduntaan liittyvä alkaloosi, mikä voi johtaa vakaviin seuraamuksiin, ellei tilaa korjata nopeasti.

Jon Barron kertoo emäksisen veden parantavasta vaikutuksesta:

Vetyionit sitovat happea. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä happamampaa neste on, sitä vähemmän siinä on saatavilla olevaa happea. Jokainen solu tarvitsee happea elintoimintoja varten sekä optimaalisen terveydentilan ylläpitoon. Kun tämä yhdistetään siihen mitä tiedämme vetyioneista, huomaamme, että mitä happamampaa veri on, sitä vähemmän happea on solujen saatavilla. Menemättä kemiallisiin yksityiskohtiin asian suhteen, mekanismi on sama kuin tapauksissa, joissa happosade “tappaa” järven.

Kalat tukehtuvat kuoliaaksi, kirjaimellisesti. Happo sitoo kaiken saatavilla olevan hapen. Happi ei ole poistunut minnekään; se on vain muodossa, jossa sitä ei voi hyödyntää. Toisaalta jos järven pH:ta nostetaan (tehdään emäksisemmäksi), happea on saatavilla ja järvi herää henkiin. On syytä huomata, että syöpä esiintyy happamissa olosuhteissa (eli hapen puutteessa). Mitä korkeampi pH sitä vaikeampaa kasvaimen on menestyä. On syytä ymmärtää kaksi syytä, miksi tällä on merkitystä: (1) koska se paljastaa emäksisen veden ensisijaisen hyödyn, eli saatavilla olevan hapen määrän kasvun, ja (2) se selittää, kuinka emäksinen vesi auttaa taistelussa syöpää vastaan.

Kuinka ruokasooda auttaa “parantamaan” syövän

Pahanlaatuinen kasvain on käytännössä joukko nopeasti kasvavia soluja. Nopea kasvu tarkoittaa sitä, että solujen aineenvaihdunta on erittäin nopeaa.

Näin ollen syöpäsolut käyttävät enemmän hiilihydraatteja ja sokereita energia-aineenvaihdunnassa, muodostaessaan ATP:ta (adenosiinitrifosfaattia).

Kuitenkin osa energia-aineenvaihdunnassa syntyvistä yhdisteistä ovat maitohappoa ja palorypälehappoa. Normaaleissa olosuhteissa nämä yhdisteet poistuvat, ja ne hyödynnetään nopeasti niiden muodostumisen jälkeen. Syöpäsolujen aineenvaihdunta toimii kuitenkin paljon nopeammin. Näin ollen mainitut orgaaniset hapot kertyvät kudoksiin kasvaimen välittömässä läheisyydessä.

Syöpäsolujen ulkopuoleisen ympäristön happamuus on yksi suurimmista tekijöistä, mikä kiihdyttää kasvaimia lähettämään etäpesäkkeitä.

Syöpäsolut siis tarvitsevat happaman ympäristön, jotta ne voivat kasvaa ja levittäytyä nopeasti.

Osa syöpätautien asiantuntijoista uskoo, että nostamalla syöpäkasvaimia ympäröivän kudoksen pH:ta emäksisellä yhdisteellä, kasvaimet näivettyvät sekä niiden kasvu ja leviäminen lakkaa.

Mielenkiintoista kyllä, tämä ilmeisen yksinkertainen ratkaisu on osoittautunut oikeaksi.

Mikä merkittävintä, emme tarvitse synteettisiä lääkeaineita, jotka vähentävät happamuutta kasvaimen välittömässä ympäristössä. Yksinkertainen ja yleisesti saatavilla oleva natriumbikarbonaatti ajaa asian.

Tietenkin on suotavinta saattaa natriumbikarbonaatti niin lähelle kasvainta kuin mahdollista, sillä pH-arvoa nostavan vaikutuksen tulee kohdistua kasvaimen mikroympäristöön. Näin ollen natriumbikarbonaatin injektointi suoraan kasvaimen alueelle on parempi ratkaisu kuin nauttiminen suun kautta. Suun kautta nautittuna natriumbikarbonaattia on kuitenkin turvallisempi annostella ja sitä voidaan käyttää helposti kotioloissa.

Cancer Research –lehdessä julkaistu tutkimus vuodelta 2009 oli yksi ensimmäisistä tutkimuksista, jotka varmistivat sen että natriumbikarbonaatin emäksinen vaikutus voi todellakin auttaa syöpään.

Koehiiriin injektoitiin natriumbikarbonaattia niihin elimiin, missä esiintyi kasvaimia. Näin tutkijat pystyivät tutkia pH:n vaikutusta kasvainten kasvuun ja leviämiseen.

Tutkimuksen tuloksista havaittiin että ruokasooda nosti pH-arvoa ja sai rintasyöpäsolut lähettämään vähemmän etäpesäkkeitä.

Tutkijat päättelivät myös että natriumbikarbonaatti nostaa pH-arvoa solujen ulkopuolella, mutta ei niiden sisäpuolella. Havainto on merkittävä, sillä näin ollen natriumbikarbonaatti ei häiritse solujen aineenvaihduntaa, vaikka se tekeekin kasvainten mikroympäristöstä kykenemättömän ylläpitämään kasvua.

Muiden tutkimushavaintojen mukaan ruokasooda:

  • Hillitsi syöpäsolujen siirtymistä imusolmukkeiden välityksellä.
  • Ei laskenut verenkierrossa kiertävien kasvainsolujen määrää.
  • Vähensi maksan osallisuutta, mikä osaltaan ehkäisi kasvainsolujen leviämistä muihin elimiin.
  • Ehkäisi verenkierrossa kulkevien syöpäsolujen kiinnittymistä ja pesäkkeen muodostamista.

Ruokasoodan käyttö

Mikäli haluat valmistaa ruokasoodapohjaista rohtoa kotioloissa, tarvitset vaahterasiirappia, melassia tai hunajaa ruokasoodan lisäksi.

Tri Sircus kertoo kirjassaan, kuinka eräs potilas käytti mustan melassin ja ruokasoodan yhdistelmää eturauhassyövän hoidossa. Kasvain oli lähettänyt etäpesäkkeitä hänen luihinsa. Ensimmäisenä päivänä potilas sekoitti yhden teelusikallisen ruokasoodaa ja yhden teelusikallisen melassia lasilliseen vettä.

Hän nautti tämän reseptin mukaisesti valmistettuja juomia vielä kolmen päivän ajan, minkä jälkeen hänen sylkensä pH oli 7,0 ja virtsan pH 7,5.

Tuloksista rohkaistuneena potilas nautti liuosta kahdesti päivässä yhden annoksen sijaan, viidentenä päivänä. Päivinä 6-10 hän otti kaksi teelusikallista sekä ruokasoodaa että melassia, kahdesti päivässä.

Kymmenenteen päivään mennessä potilaan pH oli noussut arvoon 8,5. Ainoat sivuvaikutukset olivat päänsärky ja yöllinen hikoilu (kuten Cesium-terapiassa).

Seuraavana päivänä potilas meni luukuvaukseen ja muihin terveydentilaa mittaaviin kokeisiin. Tulosten mukaan hänen PSA-arvonsa oli laskenut diagnoosin alun arvosta 22,3 arvoon 0,1.

Toinen käytetty resepti suosittelee sekoittamaan 90 teelusikallista vaahterasiirappia ja 30 teelusikallista ruokasoodaa.

Vaahterasiirappia täytyy lämmittää, jotta viskositeetti laskee. Tämän jälkeen lisätään ruokasooda ja sekoitetaan viiden minuutin ajan, kunnes se on liuennut täysin.

Tämän reseptin mukaan valmistetun sekoituksen tulisi riittää ainakin kymmeneksi päiväksi. 5-7 teelusikallista on suositeltava päivittäinen annos syöpäpotilaille.

On syytä olla tarkkana, kun ruokasoodaa käytetään syövän hoidossa, sillä korkea pH-arvo voi itsessään aiheuttaa aineenvaihduntaan liittyvää alkaloosia ja elektrolyyttien epätasapainotilan. Seurauksena voi olla sisäinen verenvuoto, ja hoito voi myös vaikuttaa sydämeen (mm. rytmihäiriö) ja verenpaineeseen.

Ruokasooda ennalta ehkäisevänä

Kun elimistö pysyy jatkuvasti neutraalina vähenee myös riski sairastua syöpään.

Sekoita aamulla 1/2 teelusikallista ruokasoodaa (ei leivinjauhetta) lasilliseen vettä ja näin saat juoman, joka auttaa elimistön pH-tasoa pysymään neutraalimpana. Juotuasi anna nesteen imeytyä elimistöön puolisen tuntia ennen aamiaista. Tehokkaampi ja nopeampi tapa on sekoittaa sooda heti n. 40-asteiseen veteen, jolloin elimistön ei tarvitse lämmittää sitä ensin vaan imeytyminen alkaa heti. Näin tehden riittää 15 min odotus ennen aamiaisen nauttimista. Hae netistä lisää artikkeleita aiheesta ruokasooda ja pH-tasapaino.

Keskiviikko 5.08.2015 • Lähde: magneettimedia.com/ruokasooda-ja-syopahoidot


 

Terveyteen liittyvät aihealueet:


Onk's tietoo...

Onko sinulla tiedossa jokin artikkeli, jonka teema on terveyttä edistävä (neuvoksi) tai terveyttä haittaava (varoitukseksi). Jos se koskee elintarvikkeita se voi olla vaikka resepti. Siis ei mikään mummon lihapullaresepti vaan johonkin ruoka-aineiseen liittyvä terveysväittämä ja mielellään vielä todenperäinen.

Kerro meille siitä tai laita linkki josta se löytyy.


Sponsorointi